середу, 7 серпня 2013 р.

День перший. 6.08, KBP

День був довгий і кумедний, скажу зразу.
У мене була друга зміна в аеропорту Бориспіль, ми зустрічали команди баскетболістів і окремих делегатів та рефері. Троє молодих людей у футболках із символікою, за столом, на фоні великого банера чемпіонату, з ноутом і купою паперів — я думаю, це мало виглядати трохи солідно і достатньо приємно для чужих очей. 

Не помітити нас важко: вихід для новоприбулих у термінал D аж один, ми стоїмо якраз навпроти, але команду зустрічає team attache і супроводжує її і ті 20 м, що є, і далі. Вітаємо, ми раді вас зустрічати, ваш транспорт буде за 2 хв; як політ? ви вперше в Україні? чудово, хорошого вам дня!  Про посмішки можна і не нагадувати, як можна не посміхатись, дивлячись на молодих хлопців, височенних, симпатичних, але інколи з легким нальотом нерозуміння на лиці — все-таки за тренуваннями час на англійську знаходять не всі. Одна знайома переживала: ааа, це ж треба, певне, мати fluent English, щоб спілкуватись із приїжджими іноземцями, марку тримати! Насправді, ні: можна зі своєю середньою, але головне — не боятись. Впевненість наше все, одначе :) Правда, у мене вчора якось не дуже виходило, спасибі напарникам, у яких язик на іноземні мови (та і взагалі) підвішений краще, ніж у мене. За кожної потреби перемикатись між українською, російською і англійською було мені трохи заскладно. Ай, прорвемось :)

Але через те, що нас було так добре видно, через нашу доброту душевну та ще через надлишок вільного часу ми побули трохи і довідкою аеропорту. Я не відходила з місця, але знаю тепер, де продається кава, sim-картки і поповнення рахунку, де обмін валют, банкомат, shuttle-bus між терміналами і Skybus до залізничного вокзалу, що кава тут дорога, а поїсти можна в терміналі B, а головне — де знаходиться справжня довідка, якою ми не є. Декілька чоловік запитали про власне чемпіонат з баскетболу і теоретично ми б могли продати кілька квитків, якби вони у нас були :) Жартую, хоч і не дуже ))

Тільки не думайте, що ми ото там бавились в інформбюро. Свої завдання виконували, як годиться, принаймні на горіхи ще отримали, а значить, все гаразд.

Фотографуватись з командами не можна, хоча трохи хочеться.

Сьогодні ще одна зміна, команди уже прилетіли і тренуються, нам залишилось зустрічати поважних гостей. Цікаво було б потім, після закінчення всього-всього, почути думку людей, з якими нам доведеться працювати, про те, як їм наша волонтерська робота. Якось треба підкинути ідейку, але то вже потім.

Далі буде :)

2 коментарі: